T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Ahmet Şimşek İlkokulu

Eğitimde İyi Örnekler: Duyularla Öğrenme – Tat, Koku ve Renk Ayırt Etme Etkinliği

Eğitimde İyi Örnekler: Duyularla Öğrenme – Tat, Koku ve Renk Ayırt Etme Etkinliği

Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz “Tat, Koku ve Renk” etkinliğinde, eğitimde iyi örnekler kapsamında duyulara dayalı yaratıcı bir öğrenme süreci yaşadık.

 

Etkinlikte tuz, şeker, un, karbonat, nane şekeri, kimyon, çikolata ve karabiber gibi farklı maddeleri kullanarak öğrencilerimizin bu maddeleri renk, koku ve tat açısından ayırt etmeleri sağlandı. Yapılan bu deneyimsel çalışma, öğrencilerimizin duyularını aktif kullanmalarına ve benzer görünen maddeleri ayırt etme becerilerini geliştirmelerine katkı sundu.

 

Öğrenciler gruplar halinde çalışarak iş birliği yaptı, tahminlerde bulunarak eleştirel düşünme becerilerini kullandı ve sonunda öğrendiklerini birbirleriyle paylaştı. Bu etkinlik, duyularla öğrenme, öğrenci merkezli yaklaşım ve yaratıcı öğretim yöntemleri başlıklarında örnek teşkil eden bir uygulama olarak öne çıkmaktadır.

 

 

11-04-2025

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2025 - Güncelleme: 11.04.2025 09:16 - Görüntülenme: 43
  Beğen | 1  kişi beğendi